Vesti
28.10.2021. 11:04
Tanjug

"Ako se kandiduje"

Dačić: Vučić zajednički kandidat SNS i SPS

Ivica Dačić
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Aleksandar Vučić, ako se kandiduje za predsednika Srbije, biti zajednički kandidat SNS i SPS.

Dačić je, gostujući na televiziji K1, rekao da je glavna vest sa nedavnog sastanka rukovodstva SNS i SPS da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i da će biti nastavljena i posle predstojećih izbora.
 

"Imajući u vidu da će opozicija verovatno imati drugačiji pristup nego na nekim drugim izborima, a to je da će svakako imati u vidu potrebu određenog objedinjavanja, onda to podrazumeva i da, sa druge strane, postoji odgovarajući odgovor", rekao je Dačić.
 

Kako je dodao, u ovom trenutku to nije samo stvar političkih i lepih želja nego i matematike, odnosno šta je bolje sa aspekta obuhvatanja birača u cilju boljeg rezultata na izborima.

"Ono što je naš pristup, mislim da je potpuno neugodno da pričamo da li ćemo da imamo dva predsednička kandidata ili ne. Ako se Vučić kandiduje, svakako da će on biti naš zajednički kandidat i to smo se dogovorili", istakao je Dačić.

Naveo je da je jednostavnije ići na jednu listu na svim nivoima zbog komuniciranja sa biračima, ali da o tome još nije doneta odluka.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, Dačić je rekao da su gotovo sve političke grupacije u tome učestvovale do kraja i da će učestvovati i u implementaciji dogovorenog, osim dve - politicke grupacije Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića, ali da to ne znači da oni neće učestvovati na izborima.

"Mislim da je to njihova politička strategija u smislu da ne žele da se saglašavaju ni sa čim što ova vlast predlaže", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: Ako se Vučić kandiduje imaće podršku SPS-a
Ivica Dačić, 6. 9. 2021.

Izbori

06.09.2021. 13:10

Dačić: Ako se Vučić kandiduje imaće podršku SPS-a

Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluči da se kandiduje za predsednika Republike dobiće podršku SPS-a, izjavio je predsednik te stranke Ivica Dačić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve