Vesti
25.09.2023. 07:58

Kosovo

Dan žalosti zbog ubistva policajca

1
Izvor: Beta / AP / Visar Kryeziu

Predsednica takozvanog Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjakuu.

"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani, je u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, odlučila da ponedeljak, 25. septembar 2023. godine, bude proglašen nacionalnim danom žalosti u čast policajca Afrima Bunjakua, ubijenog na severu Kosova", navodi se u saopštenju njenog kabineta.

U napadu na policiju takozvanog Kosova u blizini naselja Banjska u nedelju ujutru, ubijen je jedan, a povređena dva pripadnika policije.

U razmeni vatre sa napadačima je kasnije povređen još jedan policajac.

Policija takozvanog Kosova je zvanično objavila da su ubijena tri napadača, uhapšen dvojica napadača i da su uhapšene četiri osobe osumnjičene kao podrška napadačima kod kojih su pronađene radio veze, kao i velike količine oružja, municije i razne opreme.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vučić je upozoravao na sukobe"
Ana Brnabić

Ana Brnabić

24.09.2023. 22:39

"Vučić je upozoravao na sukobe"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik države Aleksandar Vučić upozoravao u svom govoru u Ujedinjenim nacijama da je moguće i izvesno da do sukoba dođe, kao što se i dogodilo u nedelji u Banjskoj.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve