Vesti
18.05.2023. 13:55
RTS/Tanjug

Stanje ranjenih

Ministarka zdravlja: Mladić upucan pored Mladenovca u teškom stanju

bolnica
Izvor: Shutterstock

Ministarka zdravlja Danica Grujić iznela je najnovije podatke o stanju ranjenih u masovnim pucnjavama u Školi "Vladislav Ribnikar" i okolini Mladenovca.

Ministarka je rekla da je upucani momak koji je iz Mladenovca prevezen u KBC "Dragiša Mišović" trenutno na intenzivnoj nezi, i da je u najtežem stanju od svih pacijenata, a da su svi ostali stabilno.

"Kada je reč o ranjenima u tragediji u okolini Mladenovca, jedan je na intezivnoj nezi, to je momak iz 'Mišovića' i on je u najtežem stanju. Ostali su stabilni, trenutno je jedan momak otišao na snimanje i ide na hirurgiju, a na intenzivnoj ostaje samo taj jedan i on pokazuje poboljšanje, mada je rano davati prognoze", izjavila je ministarka.

Škola straha

Tragedija u "Ribnikaru"

Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

Taksativno je iznela i podatke o ranjenima u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

"Nastavnica i devojčica, ranjene u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", koje su bile na lečenju u UKCS su stabilno, a dečak iz iste te grupe je prebačen na Institut za majku, odvikava se od respiratora, svestan je, komunikativan, pokreće levu ruku, ali postoje oštećenja i još je rano govoriti o bilo čemu, jer je prošlo samo dve nedelje", rekla je Danica Grujičić.

Poručila je da su potrebna bar još dva, tri meseca kako bi se sagledale posledice, a da je pred svim pacijentima dugotrajan oporavak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kolumna: Pandorina kutija u školama
Ribnikar

Dragan Vesić

17.05.2023. 19:05

Kolumna: Pandorina kutija u školama

Reči mogu biti moćne, a besmislene, i nemoćne, a smislene. To se, kao po pravilu, dešava kad se nešto jezivo desi, a desio se masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Epilog je krvav – ugašeno je devet života. Trend nasilja se nastavio u Mladenovcu, a na internetu su "neki novi digitalni klinci" veličali ubice i slavili ih kao heroje.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve