Vesti
07.05.2023. 11:00
Beta

Ministarka zdravlja

"Potrebno testiranje učenika na narkotike"

krv, laboratorija, vađenje krvi
Izvor: Shutterstock

Ministarka zdravlja Danica Grujičić ocenila je nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da je potrebna kontrola đaka testiranjem na narkotike, ali da je to dodatni trošak i da mora biti utvrđen način, i da li će to prihvatiti roditelji.

Ona je za RTS povodom predloga predsednika Srbije o obaveznom testiranju na narkotike u srednjim i u osnovnim školama za učenike sedmog i osmog razreda, rekla da bi stručnjaci mogli da procenjuju ko treba da se testira na osnovu psiholoških testova koje bi učenici popunjavali.

"Možda je bolje da deca popunjavaju neke psihološke testove na osnovu kojih će struka reći ko treba da se testira, a ko ne", rekla je Grujičić.

Ona je dodala da takve analize zahtevaju dodatne troškove, ali i da treba razmišljati o tome kako će roditelji prihvatiti testiranje svoje dece.

"To su hiljade analiza, zahteva i dodatnih troškova, a ne znam ni kako će roditelji te dece privatiti da moraju na šest meseci da se testiraju. Dajte da pustimo struku", rekla je ministarka zdravlja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministarka zdravlja o stanju povređenih u pucnjavama
bolnica

Danica Grujičić

07.05.2023. 09:59

Ministarka zdravlja o stanju povređenih u pucnjavama

Ministarka zdravlja Danica Grujičić navodi za RTS da se dve pacijentkinje povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva nalaze u kritičnom stanju. Ukazuje i da je devojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", i dalje u kritičnom stanju i vitalno ugrožena. Pacijenti u smederevskoj bolnici nalaze se van životne opasnosti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve