Vesti
17.02.2020. 14:05
Tanjug

"DEPRESIVNI" SUSRETI Komšić: Nemojte misliti da je Dodik toliko važan u Briselu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da je na radnoj večeri u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "samo usput" razgovarao.

Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega", izjavio je sinoć Komšić, povodom krize oko Ustavnog suda u BiH.

"Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega", izjavio je sinoć Komšić.

Pročitajte još: Tači o specijalnom izaslaniku EU

Željko Komšić je naglasio da se tokom radne večere lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu razgovaralo o odnosu institucija EU prema proširenju, kao i da je većina lidera zemlja regiona podržala novu metodologiju i regionalnu saradnju.

"Kada je reč o regionalnoj saradnji nju ne vidimo svi isto. Srbija i Albanija potenciraju "mini Šengen", za BiH i Crnu Goru to nije prihvatljivo ako nema Kosova i ako se prethodno ne potpišu sporazumi o granicama", navodi Komšić.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da je atmosfera sastanka lidera EU i Zapadnog Balkana bila "dosta pozitivna" i da se razlikovala od nekih pređašnjih sastanaka koji su "znali izgledati depresivno".

"Čini mi se da nova administracija EU ima želju da pokaže da je sposobna da preuzme aktivniju geopolitičku ulogu, ako ne u celom svetu, onda u okruženju i na samom evropskom kontinentu", zaključio je Komšić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve