Vesti
15.11.2022. 13:05
Beta

Državni sekretar

Đerlek: "Srbija je uspela da tokom pandemije unapredi zdravstveni sistem"

bolnica
Izvor: Shutterstock

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je Srbija kao mala zemlja uspela da odgovori na pandemiju koronavirusa i da tokom krize unapredi zdravstveni sistem.

"Zahvaljujući viziji državnog rukovodstva, pa i finansijskim sredstvima, uspeli smo da dobijemo ono što nam treba (tokom pandemije) - velike projekte infrastrukture", rekao je Đerlek je na otvaranju konferencije "Nacija mora biti zdrava" u Domu Narodne Skupštine.

On je istakao da je potrebno početi reformu primarne zdravstvene zaštite i uticati na svest ljudi da više vode računa o svom zdravlju.

"Mnogi su nam prognozirali će se naš sistem urušiti posle tri meseca (pandemije) kovida-19, ali uspeli smo uz pomoć države ne samo da očuvamo zdravstveni sistem već i da ga unapredimo", kazao je Mirsad Đerlek.
 

Predsednik skupštinskog odbora za porodicu i zdravlje Darko Laketić kazao je da je važna pravovremena reforma zdravstvenog sistema, jer se tokom pandemije moglo videti da je većina zdravenih sistema bila nedorasla toj krizi.

"Mislim da nam predstoji mnogo rada, mnogo predanosti, mnogo ulaganja u znanje i strpljenja", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đerlek: Iracionalno je izgubiti život ako postoji vakcina
Vakcinacija

Počinje treći krug

17.08.2021. 11:03

Đerlek: Iracionalno je izgubiti život ako postoji vakcina

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je da građani za treću dozu vakcine protiv koronavirusa neće morati da se prijavljuju kao za prethodne dve, već će svim građanima biti poslati SMS i i-mejl poruke sa linkom ka portalu e-Uprave.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve