Vesti
06.10.2020. 15:31
Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić

"Do kraja 2021. godine kanalizacija i fabrika otpadnih voda u Kragujevcu i Nišu"

tan2020-10-6_124219339_10.jpg

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja naredne godine biti izgrađena kompletna kanalizaciona mreža, kao i fabrike za

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja naredne godine biti izgrađena kompletna kanalizaciona mreža, kao i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Kragujevcu i Nišu, što će koštati preko pola milijarde evra.

"To je strahovito skupo. Samo u ta dva grada koštaće nas po oko 270-280 miliona, ukupno oko 550 miliona evra", rekao je Vučić novinarima, nakon potpisivanja ugovora za Fruškogorski koridor.

To su, ističe, najveće investicije države u ta dva grada, da bi se te stvari završile "jednom zauvek", da se podignu i Šumarice i okolina Niša, od Malče do Gadžinog Hana.

"Da ljudi osete šta je život u 21. veku", rekao je Vučić.

[caption id="attachment_288871" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr[/caption]

Dodao je da su i Kragujevac i Niš gradovi u kojima je planirana izgradnja novih modernih regionalnih deponija.

Povezane vesti - VUČIĆ: Jačanje zdravstvene moći jedna od ključnih snaga države

Takođe, četiri nove deponije biće izgrađene u Vojvodini - Pančevu, Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici, a ostale u centralnoj Srbiji - Kragujevcu, Nišu, Užicu, Kraljevu, Vranju, Pirotu, Požarevcu.

One u Kragujevcu i Nišu biće gotove do 19. decembra 2021. godine, a sve ostale do 1. oktobra 2023. godine, najavio je Vučić.

"Ovo su dramatične promene, nove stvari koje radimo i gradimo. . . Ovo je život, "Srbija 2025". Čak 72 opštine u centralnoj Srbiji, od Bogatića do Vlasotinca treba da dobiju kompletnu kanalizaciju, fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. Zamislite kako će onda da nam izgledaju reke, nivo zašite životne sredine, koliko će sve biti čistije i bolje, koliko će standard da raste", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve