Vesti
05.10.2020. 23:16
Tanjug

VUČIĆ: Jačanje zdravstvene moći jedna od ključnih snaga države

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedan od ključnih izazova pred Srbijom i novom vladom jačanje zdravstvene moći, koja, kako je kazao, postaje jedna od ključnih moći i snaga jedne države.

Vučić je u obraćanju javnosti istakao da je Srbija prethodnih nekoliko godina u zdravstvo uložila mnogo više nego u prethodnih 40 ili 50 godina.

On je istakao da je mnogo novca uloženo u kliničke centre, navodeći da su konačno završene sve procedure za Klinički centar u Vojvodini, da će Klinički centar Srbije biti završen do septembra i da će biti "impresivan i velelepan", te da je Klinički centar Niš veoma značajan i da je tokom korona krize to se i pokazalo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG / ZORAN ZESTIC / an

"U ovom trenutku radimo i završavamo javne nabavke za KC, juče su krenuli radovi u Vranju, radimo rekonstrukcije opstih bolnica u Leskovcu, Pirotu, Prokuplju, Gornjem Milanovcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Loznici, vrbasu, Pirotu, Kikindi. Svaka ta rekonstrukcija i renoviranje košta između 20 i 35 miliona", rekao je Vučić.

Povezane vesti - "Ana Brnabić je mandatar za sastav nove vlade"

Kako je naveo, uvode se inovativni lekovi i leče retke bolesti, a da država se trudi da se svake godine po 10 i 20 puta više dece izleči državnim novcem.

"Tu su evidentni rezultati, ali moraju da budu bolji", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve