Vesti
24.11.2022. 09:20
Beta

Emanuel Žofre

"Dobra vest iz Brisela, izbegnuta dalja eskalacija"

Evropska unija
Izvor: Shutterstock

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žofre saopštio je da je dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama veoma dobra vest i dodao da se sada obe strane mogu fokusirati na "normalizaciju odnosa", prenela je RTS.

"Veoma dobre vesti iz Brisela. Uz pomoć EU postignut je dogovor da se izbegne dalja eskalacija. Sada se dijalog Beograda i Prištine može fokusirati na normalizaciju odnosa", napisao je Žofre u objavi na Twitteru.

Glavni pregovarači Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi postigli su u sredu uveče dogovor po kojem će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova na KiM, dok će Priština obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila, saopštio je prethodno visoki predstavnik za spoljnu politiku EU Žozep Borelj.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Beograd i Priština postigli dogovor o tablicama"
tablice, automobili

Žozep Borelj

24.11.2022. 09:03

"Beograd i Priština postigli dogovor o tablicama"

Glavni pregovarači Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi postigli su dogovor po kojem će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova na KiM, dok će Priština obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila, saopštio je visoki predstavnik za spoljnu politiku EU Žozep Borelj.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve