Vesti
24.11.2022. 09:03
RTS/Beta

Žozep Borelj

"Beograd i Priština postigli dogovor o tablicama"

tablice, automobili
Izvor: Shutterstock

Glavni pregovarači Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi postigli su dogovor po kojem će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova na KiM, dok će Priština obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila, saopštio je visoki predstavnik za spoljnu politiku EU Žozep Borelj.

"Imamo dogovor! Sa radošću vam saopštavam da su glavni pregovarači Beograda i Prištine postigli dogovor o merama, kako bi izbegli dalju eskalaciju i u potpunosti se fokusirali na predlog normalizacije odnosa između njih", napisao je Borelj na Twitteru.

"Beograd će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima kosovskih gradova, a Priština će prekinuti dalje akcije u vezi sa preregistracijama vozila. Pozvaću strane narednih dana da razmotre sledeće korake", dodao je Borelj, zahvalivši se specijalnom predstavniku Miroslavu Lajčaku na, kako je rekao, napornom radu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU: Kosovo ima pravo da ukine registarke tablice KM
tablice, automobili

"Neophodna smirenost"

30.10.2022. 07:37

EU: Kosovo ima pravo da ukine registarke tablice KM

Kosovo ima pravo da postepeno ukine registarke tablice KM, ali proces treba da se odvija na način dogovoren u dijalogu Beograda i Prištine i sprovede na inkluzivan i konsultativni način, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve