Vesti
01.02.2022. 23:05
Tanjug

Nova studentska menza

Dobra vest za studente u Novom Sadu

Univerzitet, studenti
Izvor: Shutterstock

Studentski centar Novi Sad otvoriće uskoro još jednu studentsku menzu od 127 kvadrata, u kojoj će biti posluživan ručak za 500 studenata u prizemlju Spensa, preko puta ulaza za bazene.

Ugovor o zakupu potpisali su direktor Studentskog centra Zoran Martinović i direktor JP SPC "Vojvodina" Dragan Milić.

Restoran će nakon jednomesečne adaptacije biti otvoren u martu.

''Ugovor smo simbolično potpisali 1. februara, na Dan Novog Sada. Studentski centar Novi Sad je visokoorganizovana ustanova koja obezbeđuje smeštaj i ishranu za više od 3.000 studenata. Otvaranje novog restorana ima za cilj da rasteretimo Restoran 1, popularnu Veliku menzu, jer je zbog izgradnje Studentskog kulturnog centra zatvorena mala menza kod ulaza na Ðačko igralište'', rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović nakon potpisivanja ugovora.

On je dodao i da je cilj da se studentima obezbedi još bolja i kvalitetnija usluga. ''Spens se zbog svog značaja i simbolike za Novi Sad, ali i blizine većini fakulteta Novosadskog univerziteta nametnuo kao logično rešenje'', rekao je Martinović.

Za sada će nova menza posluživati samo ručak, a nalaziće se u prostoru nekadašnje prodavnice "Gepard".

Direktor SPC "Vojvodina" Dragan Milić istakao je da će saradnja sa Studentskim centrom Novi Sad značajno doprineti oživljavanju Spensa.

''Spens je bastion sporta i mladosti i jedan od najznačajnijih simbola Novog Sada. Studenti su budućnost našeg grada i Spens je njihova kuća. Otvaranje studentskog restorana se odlično uklopilo u našu poslovnu viziju i korespondira sa novim konceptom razvoja. Očekujemo da će svakodnevni boravak 500 studenata Novosadskog univerziteta pozitivno uticati na ukupni ambijent i udahnuti novi život celokupnom prostoru Spensa'', rekao je Dragan Milić.

Kuhinja Studentskog centra Novi Sad radi u dve smene, šest do osam hiljada obroka dnevno priprema 135 ljudi, a za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li u Srbiji ima više studenata ili studentkinja?
fakultet, nastava, studenti

Školska 2020/21 godina

20.12.2021. 17:39

Da li u Srbiji ima više studenata ili studentkinja?

Među nešto više od 240.000 studenata, koliko ih je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) bilo prethodne školske 2020/21 godine, većinu su činile devojke, studenti koji se školuju o svom trošku, te oni koji studiraju na državnim univerzitetima.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve