Vesti
06.10.2022. 09:09
Beta

SNSD

Dodik: "Izbori su bili fer"

dodik, 3. 10. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je u Banjaluci posle sastanka vadajuće koalicije u Republici Srpskoj ocenio da su opšti izbori, održani u nedelju, 2. oktobra, sprovedeni fer i korektno i da je neprihvatljiv zahtev opozicije za ponavljanje izbora.

Dodik je naveo da neće sprečavati nikoga da osporava rezultate, ali da niko ne treba da stvara nemire.

Govoreći o za sutra najavljenom protestu opozicije u Banjaluci, koja smatra da je bilo ogromne kradje glasova, on je kazao da "oni mogu da se okupe u parku i nikakve šetnje po gradu neće biti".

"Šetnje po gradu neće biti, ne treba nam nikakvo uznemiravanje. Oni koji imaju prigovore, mogu da ih podnesu gde se podnose. Ako misle da treba ponovo da se broje glasovi, neka se broje. Ako misle da treba da se ponove izbori, ako relevantni organi to odluče, nije problem. Ali, nema razloga da se to uradi", rekao je Dodik.

Dodao je da za njega Centralna izborna komisija (CIK) BIH nema legitimitet i da se nada da CIK neće biti "zloupotrebljen u političke svrhe". "Treba se poštovati zakon, sve mora biti u skladu sa zakonon", kazao je lider SNSD-a.

Kazao je da se spekuliše s brojem nevažećih listića, ocenivši da oni ne nisu mogli uticati na konačan ishod izbora, naglašavajući da je poništavanje izbora nerealno.

Naveo je i da je zadovoljan odnosom koalicionih partnera, kao i da je uloga Srbije u odnosu na izbore u BiH bila korektna i da treba prestati sa spekulacijama u vezi s tim.

Banjalučki portal Banjaluka.net objavio je da je opozicija u RS najavila proteste po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom je beogradski Informer objavio tekst navodeći da je Banjaluka.net tu tvrdnju na račun Vučića iznela po nalogu Igora Dodika, sina Milorada Dodika, koji kontoliše taj portal.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve