Vesti
12.08.2021. 18:01
R.E.

"Genocida nije bilo"

Dodik o Srebrenici: Spreman sam da robijam

Milorad Dodik, 12. 8. 2021.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIĆ

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da nikada neće prihvatiti navode da se u Srebrenici dogodio genocid, te da je zarad odbrane tog stava spreman da ode na robiju.

"Apsolutno bih pre birao da idem u zatvor nego što bih priznao nešto što se nije desilo, a to je navodni genocid u Srebrenici. Ta priča o navodnom genocidu je postala aktuelna 2002. godine, sedam godina nakon događaja. Ođednom se sve oko toga aktualizuje i ''sada se sve zna''. Istina je jedna da genocida nije bilo", rekao je Dodik za Srpski telegraf.

Istakao je da je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsedavao Gideon Greif, već mnogo toga promenio, da ga treba sistematizovano koristiti i da je istina jedna - da genocida nije bilo.

"Na sve to je Nezavisna međunarodna komisija najbolje odgovorila i to zaista treba koristiti jer je sistematizovano od ljudi čije je znanje, ali i autoritet, neosporan. Tako da, u tom pogledu, ovaj izveštaj dosta toga menja", rekao je, između ostalog, Dodik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šmit Incku: Hvala za zabrau negiranja genocida
Kristijan Šmit, Valentin Inck, 2. 8. 2021.

Pruzimanje dužnosti

02.08.2021. 12:57

Šmit Incku: Hvala za zabrau negiranja genocida

Novi visoki predstavnik u BIH Kristijan Šmit zahvalio je nakon zvaničnog preuzimanja dužnosti svom prethodniku Valentinu Incku na tome što je zakonski zabranio negiranje genocida.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve