Vesti
15.04.2021. 12:09
Tanjug

"Rasterećenje za nas"

DODIK:Torlak dugoročno rešenja za vakcine u regionu

Milorad Dodik, Aleksandar Vučić
Izvor: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas na Torlaku preuzeo 20.000 doza vakcina protiv koronavirusa za Republiku Srpsku, izrazio je zahvalnost Srbiji koja je, kako je rekao, bez oklevanja pomagala i pomaže svima.

Dodik je, nakon obilaska Torlaka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, rekao da je BiH, zbog tamošnjih podela, pokazala potpuni neuspeh u nabavci vakcina.

"Mi u Republici Srpskoj smo uspevali da obezbedimo, što direktnom nabavkom ili donacijom, i do sada je vakcinisano 50.000 ljudi, a procenjujemo da ćemo u narednim mesecima da ubrzamo taj proces", rekao je Dodik.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, koronavirus, Covid-19
Izvor: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Za Torlak je rekao da je kultno mesto u zdravstvenom sistemu i drago mu je, kazao je, da Vučić tom institutu ukazuje pažnju da bi se podigao na još viši nivo.

Jer, kako je kazao, "mi u Republici Srpskoj na neki načn na to gledamo kao da pripada i nama".

"Srbija je lider u pogledu nabavke vakcinacije i vakcina i pomogla je i pomaže i drugim subjektima u BiH, Kantonu Sarajevo, FBiH i Republici Srpskoj, a isto tako postoji mogućnost da dođu i da prime vakcinu bez uslovljavanja u Srbiji, što je značajno rasterećenje za nas", rekao je Dodik i istakao da će Torlak dugoročno rešiti problem vakcina u regionu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

VUČIĆ: Da Srbija postane velesila u proizvodnji vakcina
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Postaje simbol države

15.04.2021. 11:51

VUČIĆ: Da Srbija postane velesila u proizvodnji vakcina

Mnogo novca je od 2014. godine uloženo u Institut "Torlak", koji je bio pred propadanjem, i još mnogo sredstava će tek biti uloženo, kako bi Srbija u narednih 10, 12 godina postala velesila u proizvodnji vakcina, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve