Vesti
15.07.2019. 18:48
Tanjug

DOGOVOR O METROU Mali: Nikada nismo bili bliže realizaciji višedecenijskog sna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar finansija Siniša Mali danas je razgovarao s predstavnicima francuskih kompanija "Ežis" i "Alstom" o izgradnji metroa u prestonici. Konstatovano je da je reč o velikom i važnom projektu, te da će saradnja sa francuskim kompanijama, koje imaju iskustva u tom poslu biti od izuzetnog značaja.

"Nikada nismo bili bliži realizaciji našeg višedecenijskog sna. Beograd će konačno dobiti metro, na ponos i radost svih nas. Zahvaljujući našim francuskim prijateljima sa kojima imamo odličnu saradnju, imaćemo prestonicu koja će biti rame uz rame sa svetskim metropolama", rekao je Mali.

Na sastanku je bilo reči o sledećim koracima i o načinu na koji će se sprovoditi projekat. Istaknuto je da je važno da se proces ubrza, da bi gradnja počela krajem sledeće godine.

Povezane vesti – Makron: Želimo novo partnerstvo sa Srbijom!

"Naše namere sada su na sigurnim, stabilnim nogama i garant su da će beogradski metro biti izgrađen u planiranom roku. O metrou pričamo već dugi niz godina, a pošto su svi preduslovi ispunjeni, stanovnici Beograda i njegovi gosti imaće bolji javni saobraćaj u prestonici", rekao je ministar finansija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Oksana Skendžić

Kompanija "Ežis" nedavno je završila prethodnu studiju opravdanosti, a trenutno se radi na studiji opravdanosti.

Sagovornici su zaključili da obe strane žele da beogradski metro bude uspešan projekat, ali i da će se nastaviti razgovori sa kineskom kompanijom "Power China", sa kojom je potpisan Memorandum o saradnji, a u vezi s realizacijom projekta Beogradski metro.

Povezane vesti - Pet od 20 potpisanih sporazuma je iz vojne oblasti

Na sastanku su bili i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a francuske kompanije u Beogradu su u okviru zvanične posete predsednika Emanuela Makrona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve