Vesti
20.04.2022. 14:28
Beta

Grejna sezona

Dokle će raditi toplane za daljinsko grejanje u Srbiji

radijator, grejanje
Izvor: Shutterstock

Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima u Srbiji zaključila je danas da je snabdevanje domaćeg tržišta gasom stabilno i da je skladište Banatski Dvor popunjeno sa 40 odsto kapaciteta, što ga, kako je istaknuto, čini trenutno najpopunjenijim skladištem gasa u Evropi.

Na sednici je konstatovano i da se isporuka toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja odvija bez problema, a sve toplane u Srbiji do 3. maja radiće u produženom režimu, saopštilo je Ministarsvo rudarstva i energetike.

Rečeno je i da su lokalne samouprave odlučile da se nastavi isporuka grejanja sve dok je temperatura niža od 12 stepeni Celzijusa.

Na sednici su predstavljeni i najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, o proizvodnji i distribuciji električne energije, o stanju mazuta, proizvodnji i dovozu uglja u termoelektrane i proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Кad je reč o proizvodnji električne energije, konstatovano je da hidro sektor funkcioniše veoma dobro, a da je raspoloživost uglja ograničavajući faktor za termo sektor.

Predstavnici Elektromreže Srbije i Elektrodistribucije Srbije istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gorivo u Srbiji pojeftinilo deset para
Gorivo

Nove cene

15.04.2022. 14:23

Gorivo u Srbiji pojeftinilo deset para

Gorivo u Srbiji je od ovog petka jeftinije za deset para, cena evrodizela je 196,30 dinara po litru, a evropremijum BMB 95 košta 174,10 dinara.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve