Vesti
01.05.2020. 16:28
Tanjug

DOKTOR STEVANOVIĆ: Popuštanje mera ne znači da smo završili

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Doktor Goran Stevanović rekao je da se tokom poslednjih 48 sati beleži mali porast obolelih od koronavirusa u Srbiji.

"Daleko smo od toga da možemo da kažemo da se epidemija završila", kazao je direktor Klinike za tropske i infektivne bolesti za Tv Prva.

On je naglasio da će narednih dana da se pokaže samoodgovornost građana Srbije. Kako je objasnio, preterano veliko oslobađanje i opuštenost populacije će sigurno uticati na povećanje broja slučajeva.

"Popuštanje mera ne znači da smo završili epidemiju, nego da smo sa restriktivnih mera prešli na priču o samoodgovornosti građana, nadamo se da su građani shvatili koliko je ozbiljna bolest i da će preuzeti ličnu odgovornost", rekao je dr Stevanović.

On je dodao da veruje u građane i u njihovu odgovornost.

Pročitajte još: Kako se proslavlja Prvi maj

"Mislim da su građani shvatili o čemu se radi i da će se ponašati kako treba, kako bi mogli da nastavimo da živimo, a da nemamo preterano veliki broj obolellih", rekao je dr Goran Stevanović.

"O snazi virusa možemo pričati tek kada ova situacija prođe. Ono što je činjenica je da je više slučajeva sa blažom kliničkom slikom, da li to ima veze sa slabljenjem virusa ili sa time što se rano otkriva još uvek ne znamo", dodao je on.

Kako je rekao, rano je polemisati o tome šta će se događati na jesen.

"Razmišljati sada o jeseni je suviše rano, do tada ima mnogo vremena", zaključio je dr Stevanović u uključenju za Tv Prva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve