“DOLAZIM KUĆI USKORO”: Grenel se povlači sa funkcije ambasadora u Berlinu

“DOLAZIM KUĆI USKORO”: Grenel se povlači sa funkcije ambasadora u Berlinu

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Specijalni izvestilac SAD za pregovore Beograda i Prištine, vršilac dužnosti šefa nacionalnih obaveštajnih službi SAD Ričard Grenel obavestio je Belu kuću da odustaje od funkcije ambasadora u Berlinu.

Grenel je o odluci da podnese ostavku obavestio Belu kuću, prenosi kao ekskluzivnu vest Dejli vajer, uz navode da je Grenel doneo tu odluku nakon što je predsednik SAD imenovao Džona Retklifa na mesto šefa nacionalnih obaveštajnih službi.

Novinaru Dejli vajera Grenel je u telefonskom razgovoru potvrdio ovu vest rečima: “Da, tačno je. Planiramo da dođemo kući uskoro”.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Grenel je i inače planirao da se vrati kući tokom proleća, ali je prihvatio da ostane u administraciji, do ozvaničenja pozicije na čelu nacioanlnih obaveštajnih službi.

Povezane vesti – IZASLANIK, SEKRETAR, EX AMBASADOR: A trojke su, Đuro, šta?

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je Grenela za specijalnog izestioca SAD za Srbiju i Kosovo u oktobru, a na funckiciju vršioca dužnosti direktora Nacionanih službi bezbednosti pre tri nedelje.

Grenelovu odluku potvrdili su američki novinari na twoitter-u kao i Donald Tramp junior, a retvitovao ih je i ambasador Grenel.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar