Vesti
13.02.2024. 20:25
Beta

Vlada odlučila

Doživotna novčana primanja povređenoj nastavnici iz 'Ribnikara'

Škola
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije dodelila je nastavnici istorije beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Tatjani Stevanović, koja je ranjena 3. maja 2023. godine kada je učenik te škole pucao na više đaka i školskog osoblja, posebno javno priznanje u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja.

Vlada Srbije je u saopštenju navela da je posebno javno priznanje Tatjani Stevanović dodeljeno kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave 3. maja prošle godine.

Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli takvo priznanje pokrenula je grupa nastavnika i učenika OŠ "Vladislav Ribnikar", za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana.

"S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima", dodaje se u saopštenju.

Vlada je ocenila da je prihvatanje podnete inicijative način da se ranjenoj nastavnici olakša materijalni položaj nakon teškog ranjavanja i sa posledicama koje će trpeti do kraja života, ali i prilika da se i kroz tu meru "pokažu solidarnost i empatija".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve