Vesti
28.10.2020. 17:47
Tanjug

DRAMATIČAN SKOK: Za 24 sata na Infektivnoj klinici 179 pregleda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu obavila je u poslednja 24 sata 179 kovid pregleda, 10 pacijenata je primljeno na lečenje, dok je u druge ustanove u kovid sistemu upućeno 30 bolesnika, rekla je danas zamenica direktora Ivana Milošević.

Ona je navela da je kapacitet Infektivne klinike, zbog rekonstrukcije zgrade, 97 postelja, da je trenutno hospitalizovano 78 bolesnika, devet pacijenata je na respiratorima, od kojih je osam intubirano, a jedan je na neinvazivnoj ventilaciji.

Povezane vesti - "CIFRE ZABRINJAVAJUĆE" Vučić: Držimo situaciju pod kontrolom

"To je dramatičan skok, u poslednjih deset dana imali smo 30, 50, 70, 90 i onda poslednja dva dana ovako visoke cifre pregleda bolesnika", rekla je Milošević na konferenciji za novinare posle sastanka direktora bolnica sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vučić je dodao da mu je i ranije direktor Infektivne klinike Goran Stevanović govorio da su lekari te ustanove u problemu kada imaju više od 100 pregleda dnevno.

Podsetio je i da Infektivna klinika nije renovirana od sedamdesetih godina prošlog veka i primetio da je, sticajem okolnosti, ubrzo nakon početka rekonstrukcije, došlo do epidemije koronavirusa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
02.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve