Vesti
31.07.2019. 12:32
Tanjug

Drecun: Ima svedoka zločina OVK, moramo brzo da radimo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun istakao je da Srbija mora da učini sve da pomogne Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK da podigne optužnice, kako bi se došlo do "neke pravde".

On je za RTS rekao da svedoci i dokazi za te zločina postoje, ali je, kako kaže, pitanje zašto oni do sada nisu korišćeni i da li su svedoci izgubljeni zbog nestručnosti, zastrašivanja ili zbog prikrivanja dokaza.

Povezane vesti - NEMA ČOVEKA, NEMA PROBLEMA: Ima li živih svedoka protiv Haradinaja?

"Izgleda da je nekome bio interes da se ova priča ne zatalasa mnogo u javnosti. Mora brzo da se radi jer će uskoro tužilaštvo odlučivati da li će se podizati optužnice. Bez obzira na naše sumnje mi moramo da uradimo sve što je do nas da pomognemo tom tužilaštvu da podigne optužnice kako bismo došli do neke pravde", rekao je Drecun.

On je povodom najnovijih dešavanja na političkoj sceni u Prištini istakao da se prema ponašanju njihovih lidera može naslutiti šta će se dešavati i ocenio da je reč o prekomponovanju političke scene i zauzimanju pozicija.

"Kada Ramuš Haradinaj kaže da odlaskom u Hag brani čast OVK veliki broj Albanaca tretira ga kao heroja, što pokazuje nespremnost velikog broja Albanaca da se suoče sa zločinima koje je OVK počinila", smatra Drecun.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-2°C
05.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve