DRŽAVNI SLUŽBENIK: Pokret Dveri inspiracija za Srpski otadžbinski savez (VIDEO)

DRŽAVNI SLUŽBENIK: Pokret Dveri inspiracija za Srpski otadžbinski savez (VIDEO)

FOTO OKSANA SKENDŽIĆ


Jedna patriotska stranka, frakcije unutar nje i podele po liniji Amerika i Rusija – ovo je ukratko opis Srpskog otadžbinskog saveza, partije iz serije “Državni službenik”, koja neodoljivo podseća na pokret “Dveri”.

Lidera ovog, deklarativno proruskog pokreta Boška Obradovića, svojevremeno je jedan od njenih osnivača Miroslav Parović, u medijima optužio da je za predizbornu kampanju uzeo novac od Amerikanaca. Isto tako, ruska federalna novinska agencija objavila je članak u kojem direktno optužuje funkcionere Dveri da su “trojanska kobila Sjedinjenih Američkih Država”.

U seriji o radu srpske službe, šef BIA Miloje i njegov zamenik Bakrač, pokušavaju da sklone američkog čoveka Vasilija Karamarkovića iz “Srpskog otadžbinskog saveza” i da postave svoju marionetu, neiskusnog Danilovića, koji je na strani Rusije.

“Imamo jedan jako delikatan zadatak. Na Uskrs je nekakav Vaskršnji sabor Srpskog otadžbinskog saveza i na njemu bi trebalo da bude izabran Radmilovićev naslednik. Prvi kandidat je Vasilije Karamarković, on je američka struja, kao i Radmilović i Todorović. Naš zadatak je Božidar Danilović. E on je druga struja. Stara garda. Posle ekskurzija po Rusiji nije nastavljao dalje i mi želimo da on postane predsednik – navodi Bakrač, a šef BIA se nadovezuje da je “dečko naivan, te je odličan za stranku”.

Povezani vesti – Ko je bio inspiracija za lik kojeg u seriji Državni službenik glumi Žarko Laušević pročitajte ovde.

Njegov zamenik navodi da služba još uvek ne može da anticipira šta “Ameri hoće da postignu sa srpskim otadžbinskim savezom”.

“Vidimo da se otvaraju neka pitanja u kojima su oni jaki. Sa Danilovićem na čelu, stranku držimo u amaterskom rangu. Njihov glavni odbor “Straža” ima 12 članova, sa Smiljanom Vučetićem kao glavnim ideologom. Kako sad stvari stoje, Karamarković ima šest glasova, to su mahom odbori koji su došli na vlast u opštinama i koji su on i Radmilović čistili od Danilovićevih ljudi. Danilović takođe ima šest glasova u odborima kojima se Karamarković i Radmilović nisu bavili. To su uglavnom entuzijasti, navijači i četnici… Vučetićev glas prelama. On je jako opasan igrač. Nikada nismo uspeli da ga pridobijemo, iako nam je trebalo u nekoliko navrata”, kaže Bakrač.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar