“DUGUJEMO LJUDIMA OBJAŠNJENJE” Jerkov: Bojkot je više od lepljenja nalepnica

“DUGUJEMO LJUDIMA OBJAŠNJENJE” Jerkov: Bojkot je više od lepljenja nalepnica

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb


Potpredsednica Demokratske stranke i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je da ta stranka građanima duguje objašnjenje kakav je plan predviđen pre bojkota izbora, a kakav posle izbora.

Ona je za Blic dodala i da građanima duguju objašnjenje čime će meriti uspeh bojkota i kako će on dovesti do pada predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, “bez fraza, opštih mesta i parola koje im u ovoj kampanji opozicija nudi”.

Odgovarajući na pitanje da li će ići po Srbiji i lepiti nalepnice ”bojkot”, ona je kazala da nije sigurna da je lepljenje nalepnica na table sa imenima gradova i sedenje u kafićima sa nekoliko stranačkih aktivista najbolji način za to.

“Slično kao i sa izborima u Medveđi, kada je veliki deo stranaka već proglasio bojkot, pa zatim dan proveo sedeći u kafićima i deleći po društvenim mrežama snimke iz Medveđe koje su napravili ljudi koji žive u Medveđi”, izjavila je Jerkov i podsetila da je Poslanička grupa DS odlučila da se odazove pozivu Evropskog parlamenta na razgovore vlasti i opozicije.

skupstina sednica o kim dan 2 foto oks (15)

Povezane vesti – Bojkotom ću te, bojkotom ćeš me

“Ta odluka je doneta u skladu sa odlukama našeg Glavnog odbora i Ujedinjene DS, svi uslovi koje je opozicija dala EU ispunjeni su, mi smo smatrali, i još uvek smatramo, da bolje partnere od ovih nećemo imati”, rekla je Jerkov.

Navodeći da su to argmenti koje je iznosila na Predsedništvu stranke, ističe da, “ipak, Presedništvo DS, kao i još neke značajne političke organizacije donele su odluku da ne učestvujemo na pregovorima i to je činjenica koju nismo mogli ignorisati, uzimajuću u obzir važnosti jedinstva opozicije”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar