Vesti
30.07.2020. 13:27
Tanjug

ĐUKANOVIĆ: Istrajaću u obnovi Crnogorske pravoslavne crkve

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da centri van te zemlje koriste Srpsku pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori kako bi svrgli aktuelnu crnogorsku vlast i istakao da će istrajati u obnovi Crnogorske pravoslavne crkve.

Ðukanović je rekao i da država neće da privatizuje svetinje.

On je u intervjuu za Prva tv rekao da je SPC u prvom trenutku krenula sa, kako kaže, manipulativnom idejom da "obrani svetinje od Crne Gore koja ih je izgradila".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Ali, pojavile su se i druge adrese koje su zainteresovane za sve ovo, koje su se sjetile da pokušaju da poprave ono što nijesu uspjele 2016. godine. Poseglo se naravno za crkvom koja im je posljednji adut koji je uveden na politički teren kako bi došlo do promjene vlasti u Crnoj Gori. Zato je vrh SPC bagatelisao razne dobre ponude, a usmjeravan od međunarodnih adresa, jer je sve jednostavnije ako se promijeni vlast", naveo je on, prenosi CDM.

Povezane vesti - RECIKLAŽA 90-IH: Šta pokušava Milo Đukanović?

Kaže da SPC mora biti odgovoran subjekt u Crnoj Gori i da se mora ponašati u skladu sa zakonima zemlje.

Napomenuo je da nikada nije rekao da je Amfilohije na čelu "ludačkog pokreta".

"U svim razgovorima sa Amfilohijem precizno sam kazao da mislim da je važno za budućnost Crne Gore uspostaviti jedinstvenu pravoslavnu Crne Gore, koja će objediniti pravoslavni živalj u našoj zemlji. Vrlo uvjereno ću do posljednjeg daha raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve", rekao je Ðukanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve