Vesti
08.12.2022. 09:02
Beta

Nema povređenih

Dve detonacije u Kosovskoj Mitrovici

policija
Izvor: Shutterstock

U severnom delu Kosovske Mitrovice kasno sinoć su odjeknule dve detonacije, a u incidentu, u kom su verovatno aktivirane šok bombe, nije bilo povređenih, preneli su mediji. 

Kako je za radio Kontakt plus potvrdio zamenik komandira kosovske policije za region Sever, Besim Hoti, detonacije su zabeležene u Bošnjačkoj mahali i Mikronaselju. 

"Ne radi se o ručnim bombama već pretpostavljamo o šok bombama, koje nemaju razornu moć. Najbitnije je da nema povređenih, niti štete", naveo je Hoti. 

Portal Kossev preneo je da se na ulicama Bošnjačke mahale okupilo nekoliko desetina građana, a da je pored pripadnika policije, na raskrsnici u tom naselju bilo i vozilo karabinjera. 

Dan ranije u prostorije Opštinske izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice bačene su dve bombe, a incidenata u vezi sa pripemom glasanja za gradonačelnike na severu Kosova bilo je i u Zubinom Potoku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti pojačava prisustvo policije, Euleks u pripravnosti
Kosovo

Kosovo

07.12.2022. 09:13

Kurti pojačava prisustvo policije, Euleks u pripravnosti

Misija vladavine prava EU na Kosovu Euleks je saopštila da njihove policijske patrole i danas "prate bezbednosnu situaciju" na severu Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve