Vesti
07.12.2022. 09:13
Beta

Kosovo

Kurti pojačava prisustvo policije, Euleks u pripravnosti

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Misija vladavine prava EU na Kosovu Euleks je saopštila da njihove policijske patrole i danas "prate bezbednosnu situaciju" na severu Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom.

Iz Euleksa su za portal Kossev.info potvrdili da su na zahtev Kosovske policije i u koordinaciji sa KFOR njihove policijske jedinice u utorak pružile podršku u obezbeđivanju prostora oko zgrade Opštinske izborne komisije (OIK) u Severnoj Mitrovici.

Kako je javio taj portal, incident u Zubinom Potoku se "završio mirno, uz intervenciju i policije", a u Severnoj Kosovskoj Mitrovici su na prostorije OIK bačene "dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala", dok je drugu u kontrolisanoj eksploziji uklonio KFOR.

Najmanje dva incidenta dogodila su se kada su novi članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u zgrade opština Zubin Potok i Severna Kosovska Mitrovica, da bi organizovali vanredne lokalne izbore 18. decemba, na kojima Srpska lista, najuticajnija stranka Srba na Kosovu, ne učestvuje.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je izjavio da su "zločinačke bande pojačale napade na severu Kosova", i najavio da će se pojačati prisustvo kosovske policije u opštinama na severu.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je gostujući na TV Prva da na severu Kosova jutros nema incidenata, ali da je "atmosfera napeta i da je dovoljno šibica da se upali da sve krene u nepoželjnom pravcu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "To što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti je za svaku osudu"
1

O izboru Rašića

02.12.2022. 10:18

Vučić: "To što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti je za svaku osudu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je to što je uradio "teroristički ološ Aljbin Kurti" imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednicu i povratak zaslužilo svaku osudu i da je EU pokazala "bedni antisrpski" odnos koji ima sa Srbijom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve