Dvorana u Republici Srpskoj nosiće naziv “Kosovo i Metohija”

Dvorana u Republici Srpskoj nosiće naziv “Kosovo i Metohija”

Odbor za pomoć srbima na KIM


Na predlog predsednika Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorada Arlova, sutra će u opštini Han Pijesak, svečano biti otvorena dvorana za kulturne sadržaje koja će nositi naziv “Kosovo i Metohija”.

Ovo je prvi javni objekat u Republici Srpskoj koji će nositi ovakav naziv, a gest načelnika, skupštine i rukovodstva opštine pokazuje koliko je Republika Srpska uz narod na KiM, navode u saopštenju Odbora na čijem je čelu Arlov, piše Kossev.

Otvaranje dvorane je zakazano za 8. avgust, uoči Sv. Pantelije kao deo slavskih svečanosti opštine Han Pijesak. Otvaranju će prisustvovati najviši zvaničnici Republike Srpske, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, a poziv je dobio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Povezane vesti – Krajina data za Kosovo i nikom ništa

Opština Han Pijesak se pre dve godine uključila u projekat Odbora “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” i već dve godine su domaćini deci iz sela Banje, Suvog Grla i Osojana iz Metohije.

Pored toga, Han Pijesak je među prvim lokalnim zajednicama Republike Srpske koji je sa 5.500 KM podržao izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar