Vesti
28.12.2022. 13:41
Beta

Goran Vesić

Evo kada će biti uspostavljen saobraćaj na auto-putu kod Pirota

autoput, brzina, gužva
Izvor: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je u sredu da će saobraćaj na autoputu Niš-Dimitrovgrad kod Pirota, koji je zbog curenja amonijaka iz iskliznutog vagona privremeno bio obustavljen, ponovo biti uspostavljen u sredu od 15 sati.

Kako je saopštilo ministarstvo, Vesić je doneo rešenje kojim se dozvoljava funkcionisanje saobraćaja na autoputu na deonici Niš-Dimitrovgrad nakon što je ranije danas Operativni štab za zaštitu i spasavanje od tehničko-tehnoloških nesreća, doneo Zaključak da su se stvorili uslovi da se saobraćaj ponovo uspostavi.

"Saobraćaj na toj deonici krenuće danas u 15 sati, važno je bilo da se steknu svi uslovi kako bi saobraćaj bio pušten, sigurni da ljudski životi nisu ugroženi", rekao je Vesić.

Saobraćaj na toj deonici zatvoren je 25. decembra, zbog izlivanja amonijaka iz prevrnute vagon cisterne u blizini mesta Staničenje kod Pirota.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko je amonijak opasan po zdravlje i kako se zaštititi
amonijak

Reč stručnjaka

26.12.2022. 16:40

Koliko je amonijak opasan po zdravlje i kako se zaštititi

Posle incidenta kod Pirota i izlivanja amonijaka, stručnjaci sa Hemijskog fakulteta u Beogradu saopštavaju da u takvim situacijama najveća opasnost preti organima za disanje, koži i očima. Velike količine amonijaka mogu da dovedu do teških opekotina, a maske koje su se koristile za vreme epidemije nisu adekvatna zaštita, upozoravaju sa Hemijskog fakulteta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve