Vesti
16.11.2022. 15:00
Beta

"Oko sokolovo"

Evo kolika je kazna za pokrivanje registarskih tablica

registarske tablice, tablice
Izvor: Shutterstock

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su izmene Odluke o komunalnom redu kojima su predvideli kazne od 5.000 do 10.000 dinara za vozače na čijim vozilima je registarska oznaka neprepoznatljiva ili nečitka.

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić rekao je da se nekada se iz nehata dešava da tablica ne vidi najbolje, ali da nekada postoji i namera da se zamagli tablica i na taj način se onemogući gradskim institucijama da naplate kaznu za nepropisno parkiranje.

Izmenama odluke o komunalnom redu propisana je i zabrana parkiranja na javnim zelenim površinama, a kazne takođe iznose od 5.000 do 10.000 dinara.

Sistem za kontrolu parkiranja vozila "Oko sokolovo", koji je minulog leta nabavila niška komunalna milicija, tokom septembra, oktobra i novembra zabeležio je više od 20.000 prekršaja.

Da bi sprečili da ih oko "Oko sokolovo" registruje pojedini vozači počeli su da prekrivaju tablice kada se parkiraju na mestu na kojem to nije dozvoljeno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Neka se za "Oko sokolovo" spreme... Novosađani!
Automobili, parkiranje

Nepropisno parkiranje

10.08.2022. 12:15

Neka se za "Oko sokolovo" spreme... Novosađani!

Iz Gradskog veća Novog Sada je saopšteno da će i taj grad uskoro dobiti vozila za nadgledanje parkiranja, a da se do kraja godine očekuje puna funkcionalnost ovog sistema.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve