Vesti
17.11.2023. 19:05
Beta

Aleksandar Vučić

"Zbog našeg bolnog iskustva bolje razumemo druge"

Aleksandar  Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Srbija smatra da bi Povelja Ujedinjenih nacija i međunarodno pravo trebalo da svi poštuju i da se primenjuju neselektivno na sve članice Ujedinjenih nacija, izjavio je u petak predsednik Aleksandar Vučić na Drugom samitu "Glas globalnog juga".

Na samitu u onlajn formatu u okviru predsedavanja Indije Grupi 20 najvećih svetskih ekonomija (G20), Vučić je rekao da Srbija "dosledno poštuje međunarodno pravo i još trpi posledice kršenja istog", saopštio je njegov kabinet.

"Upravo naše bolno iskustvo čini da, možda bolje od drugih, razumemo probleme i prepreke sa kojima se, nažalost, mnoge zemlje u razvoju i danas suočavaju", kazao je Vučić.

Vučić je zahvalio Indiji zbog prilike da učestvuje na samitu "Glas globalnog juga" koji je okupio 125 država, navodi se u saopštenju i dodaje da je predsednik Srbije jedini iz Evrope bio pozvan na sesiju šefova država.

On je rekao i da Srbija, uprkos brojnim izazovima, "nastoji da uvek gleda u budućnost i da iskoristi svaku šansu za ostvarivanje ekonomskog i socijalnog napretka na dobrobit njenih građana", piše u saopštenju.

Vučić je čestitao Indiji i njenom premijeru Narendri Modiju uspešno predsedavanje forumu G20, a naročito rezultate unapređenja položaja zemalja "globalnog juga" i svih zemalja u razvoju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Završen sastanak Lajčaka i delegacije Beograda: Trajao duže od dva sata
EU, Evropska Unija

Brisel

16.11.2023. 11:53

Završen sastanak Lajčaka i delegacije Beograda: Trajao duže od dva sata

Specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak je u Briselu duže od dva sata razgovarao sa delegacijom Beograda koju predvodi Petar Petković, a glavna tema je bila izrada statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve