Vesti
15.12.2020. 14:21
Tanjug

"Gledaćemo da građanima ponudimo sve vrste vakcine"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija truditi da građanima ponudi sve vrste vakcina protiv koronavirusa, a lično smatra, kaže, da je svaka vakcina koja je dobila odobrenje - dobra.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, objasnio da je Srbija već naručila Fajzerove vakcine i da će, uz još jednu ili dve zemlje u Evropi, biti jedina zemlja koja će neke količine te vakcine dobiti do kraja godine.

"Videćemo kako će to da teče", rekao je Vučić.

Povezane vesti - EVROPSKA KOMISIJA: Želimo da višak vakcina podelimo sa zemljama Zapadnog Balkana

On je naveo da će Srbija veliki deo Fajzerovih vakcina dobiti u januaru i februaru, po ugovoru 340.000 doza vakcina, što je doza za 170.000 ljudi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Podsetio je da se ruska vakcina Sputnjik V trenutno ispituje u Srbiji, te da se čeka registracija kineske vakcine u Kini, koja je već registrovana u Bahreinu i Emiratima.

Vučić je rekao da je bilo razgovora i sa kompanijom Moderna, koja vakcinu može da isporuči tek krajem sledeće godine, te da će se razgovarati i sa kompanijom Dzonson i Dzonson.

"Gledaćemo da ponudimo ljudima u Srbiji sve vrste vakcina, pa neka biraju, što mislim da je fer. Ja mislim da je svaka vakcina dobra", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve