Vesti
13.08.2022. 09:41
Beta

Da se ne zaboravi

Godišnjica ubistva srpskih dečaka u Goraždevcu

Goraždevac
Izvor: Shutterstock

U Goraždevcu kod Peći u subotu će biti služen pomen povodom ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u oružanom napadu na reci Bistrici pre 19 godina.

Pre 19 godina, 13. avgusta 2003. godine, nešto posle 13 časova pucano je na oko 80 dece iz Goraždevca, dok su se kupala na Pećkoj Bistrici, nadomak sela.

Smrtno su stradali Ivan Jovović (19) i Panto Dakić (12), a teško ranjeni Bogdan Bukumirić, Dragana Srbljak, Đorđe Ugrenović i Marko Bogićević.

Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao, a EULEKS je i zvanično prekinuo istragu.

Pomen stradalima Ivanu Jovoviću i Panti Dakiću u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice služiće vikarni episkop novobrdski Ilarion.

"Zločin u kome je život izgubilo dvoje, a ranjeno četvoro dece ostavio je ogromne posledice na Goraždevac i ostale povratničke sredine u Metohiji. Mnoge porodice s decom su se nakon ovog zločina odselile", prenosi Radio Goraždevac.

Vrtić, osnovna i srednja škola u Goraždevcu danas broje stotinak dece, što je dve trećine manje nego pre 19 godina, uprkos činjenici da se u ovom selu u proseku godišnje rađa desetak beba.

Navodi se da mladi danas odlaze uglavnom zbog nedostatka radnih mesta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Nigde u dokumentima EU ne piše da Srbija treba da prizna takozvano Kosovo"
Ana Brnabić

Ana Brnabić

17.06.2022. 13:28

"Nigde u dokumentima EU ne piše da Srbija treba da prizna takozvano Kosovo"

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je u Ohridu da nigde u zvaničnim dokumetima Evropske unije (EU) ne piše da je priznanje takozvanog Kosova uslov da Srbija uđe u EU i istakla da, ako je to zahtev, pregovarački okvir treba promeniti, što će biti jako teško.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve