Vesti
30.05.2019. 15:08
Beta

Gojković: EK u izveštaju pominje SzS koji nije parlamentarna stranka

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je, na sastanku sa šefom misije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem, da se u delu izveštaja Evropske komisije koji govori o radu parlamenta, pominje Savez za Srbiju koji nije parlamentarna stranka, niti je učestvovao na poslednjim parlamentarnim izborima.

"Ni u zemljama EU ne tretiraju na jednak način stranke koje su u parlamentima sa onim vanparlamentarnim", rekla je Gojković, koja je navela da će nastaviti da poziva predstavnike opozicionih stranaka na Kolegijum, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Šef Delegacije EU u Srbiji uručio je Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji.

Gojković je rekla da ne može da se složi da su protesti u Srbiji bili potpuno mirni, kako je navedeno, kao i da u izveštaju EK "nije konstantovan upad" u RTS, u čemu je učestvovalo i nekoliko poslanika.

Prema njenim rečima, u poređenju sa drugim zemljama regiona, gde opozicione stranke ne učestvuju u radu parlamenta od konstituisanja, te zemlje ipak bolje prolaze u izveštaju o napretku.

Fabrici je ukazao i da "sastanak vidi kao prostor da se razmene mišljenja o izveštaju i snažno ohrabri pokretanje inicijative kako bi se poboljšao rad parlamenta".

On je "naglasio da EU veruje u ulogu parlamenta, koji je važan i da zato svima daje poruku da rad izvan parlamenta nije dobar znak", navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve