Vesti
14.04.2021. 13:57
Tanjug

Srbija na spisku

Grčka ukida karantin za Evropsku uniju

korona pasoš, putovanje, pasoš
Izvor: Shutterstock

Grčka planira da od sledeće nedelje ukine karantin za putnike iz Evropske unije i pet drugih zemalja, među kojima je i Srbija, koji su vakcinisani ili imaju negativan rezultat na test na Covid-19, izjavio je danas visoki vladin zvaničnik.

Grčka, koja je izašla iz decenijske finansijske krize prošle godine pre pandemije, navela je da će otvoriti svoj turistički sektor, koji predstavlja ključni pokretač rasta za njenu ekonomiju, od sredine maja.

"Postepeno ćemo ukidati ograničenja početkom sledeće nedelje uoči otvaranja 14. maja, rekao je Rojtersu zvaničnik iz Ministarstva turizma koji je tražio da ne bude imenovan.

koronavirus, korona pasoš, pasoš
Izvor: Shutterstock

Zvaničnik je rekao da će građanima iz Evropske unije i Srbije, SAD, Britanije, Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata biti dozvoljeno da putuju u Grčku preko aerodroma u Atini, Solunu, Iraklionu, Haniji, Rodosu, Kosu, Mikonosu, Santoriniju i Krfu i dva granična prelaza.

Putnici iz tih zemalja neće biti u karantinu, ako dokažu da su primili dve doze vakcine protiv Covid-19 vakcina ili pokažu negativan PCR test ne stariji od 72 časa pre njihovog dolaska, rekao je zvaničnik i dodao da će turisti morati da poštuju domaća ograničenja.

putovanje, koronavirus, pasoš
Izvor: Shutterstock

Prošlog meseca Grčka je ukinula jednonedeljni karantin za izraelske putnike koji su vakcinisani i negativni na PCR test.

Za putnike iz Britanije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, po dolasku je, takođe, potreban drugi obavezni test.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
0°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve