“GRDNO SE VARAJU” Vučić: Ništa što bi ponizilo i osramotilo Srbiju neću prihvat

“GRDNO SE VARAJU” Vučić: Ništa što bi ponizilo i osramotilo Srbiju neću prihvat

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb


Pred nama je težak period u političkom smislu, očekuju nas veliki pritisci povodom Kosova, rekao je predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić i poručio da neće prihvatiti ništa što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju.

“Grdno su se prevarili oni koji maštaju da će da nam podviknu, a mi da priznamo nezavisnost Kosova”, rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke.

Zna, kaže, svakog od zvaničnika u svetu i šta misle o resavanju kosovskog pitanja:

“Znam kako će da izgleda to što će da nam stave, plus minus jednu tačku. To će biti nešto da ne možemo da prihvatimo, a da ne bi smeli da odbijemo”, objasnio je Vučić.

Istakao je da će uraditi najbolje za Srbiju:

“Neću da prihvatim nešto što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju”, poručio je.

 FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Podseća da osam godina sluša priče kako je izdajnik i da treba da preda Kosovo koje su, kako kaže, “oni izgubili i predali”.

“Svakog dana drže patriotske pridike, a mi smo uspeli da sačuvamo mir i stabilnost i da sačuvamo naš narod na KiM”, istakao je Vučić, te da dobijemo vreme za sređivanje ekonomije, da poziciju Srbije pomerimo značajno na “bolju stranu”, da možemo da se pitamo i odlučujemo.

Povezane vesti – “OSTAO JOŠ TEHNIČKI POSAO” Vučić: Koalicije skoro dogovorene

Vučić je istakao i da će Srbija nastaviti evropskim putem.

“Imajte poverenja, znamo šta radimo i kako i zbog čega možemo da baštinimo vrednosti i ekonomski da napredujemo”, poručuje.

Poručio je i da ako neko pripreti Srbiji zbog saradnje sa Rusijom i Kinom, da su nam to prijatelji i da ćemo nastaviti sa njima saradnju.

Po pitanju regiona, traži:

“Nemojte da odgovarate ni na kamenice, ni na uvrede. Ne treba nam mžnja prema Crnogorcima ili bilo kome drugom. Mi treba da pokažemo da smo drugačiji”, istakao je Vucić.

 FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

On je rekao da će Srbija štititi interese srpskog naroda, bilo u Republici Srpskoj ili Cnoj Gori ili negde drugo, ali mirno, ne ugrožavajuci niciji integritet.

“Najvažniji cilj je da sacuvamo mir i stabilnost, ne trebaju nam sukobi”, rekao je.

Stranačkim kolegama preporučio je da kada im neko odgovori uvredama, da smo “šaka jada”, treba da znaju da su oni koji tako govore u problemu, a ne mi.

“Zato je vazno da budemo uzdrzani, da ne pokazujemo nervozu”, istakao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar