Grupa Albanaca napala Srbe; Đurić: Ponovo pokušavaju da izazovu sukobe

Grupa Albanaca napala Srbe; Đurić: Ponovo pokušavaju da izazovu sukobe

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/


Grupa Albanaca bagerom je napala pripadnike KPS Sever srpske nacionalnosti koji su sprečavali pokušaj izgradnje nelegalnog nasipa na Ibru, saznaje Kosovo online.

Nasip na Ibru između Južne i Severne Mitrovice gradi se suprotno odlukama lokalne samouprave.

MARKO DJURIC

“Albanci opet pokušavaju da izazovu sukobe”
Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je da “pomračeni umovi albanskih separatista” čak i u ovako teškoj sutuaciji pokušavaju da izazovu sukobe i krvoproliće.
Komentarišući vest da je grupa Albanaca bagerom napala pripadnike KPS Sever srpske nacionalnosti koji su sprečavali pokušaj izgradnje nelegalnog nasipa na Ibru, Đurić je za TV Pink kazao da su oni pokušali da upadnu u severnu Kosovku Mitrovicu i tako da napadnu pripadnike KPS srpske nacionalnosti.
“Tom prilikom došlo do nasrtaja i napada na okupljene Srbe i na pripadnike KPS srpske nacionalnosti koje je predvodio lično Agim Baktiri jedan od lidera albanskih separatista i čovek blizak aktuelnom režimu u Prištini”, rekao je Ðurić.
Ocenivši da je “van pameti raditi takve stvari, Đurić je kazao da je to posebno neprimereno činiti na godišnjicu pogroma na KiM koji se dogodio 17. marta 2004.
“To raditi Srbima, izazivati pogrom i novo krvoproliće, provocirati 17. marta, dakle, na godišnjicu stradanja od pre 16 godina kad je spaljeno više od 1.000 srpskih kuća, 4.000 Srba je proterano, 28 je ubijeno, 35 srpskih crkava i manastira je porušeno”, rekao je on.
Tanjug

Tanjug

Ðurić je ocenio da na današnji dan Albanci po scenariju takozvane Islamske države pokušavaju da isprpovociraju sukob i krvoproliće na reci Ibar i koriste trenutak sa koronavirusom i epidemijom koja ne zna ni za granice ni za nacionalnost za ostvarivanje svojih suludih i nečovečnih planova i ciljeva.
“Takođe, stvar ne može biti apsurdnija s obzirom na činjenicu da su Srbi prethodnih dana otvorili vrata i za one Albance koji su želeli u srpskim prodavnicama da kupe i brašno, i šećer i ulje i sve drugo čega u srpskim sredinama ima dovoljno. Neki od njih na tu pruženu ruku odgovaraju na sramotan način”, rekao je Ðurić.
On je pozvao međunarodne misije da odmah zauzdaju i Agima Bahtirija i sve druge njegove sledbenike u Prištini koji žele da trenutnu smutnju iskoriste za ostvarivanje svojih političkih ciljeva i poručio da je minut do 12 da se spreči nasilje i krvoproliće.
“Ovo nije trenutak za tako nešto. Ovo je trenutak za sprečavanje problema koji prete svima”, podvukao je direktor Kancelarije za KiM.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar