Vesti
04.02.2021. 19:27
Tanjug

"Hapšenje Belivukove grupe nema veze sa prisluškivanjem"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da današnja akcija hapšenja grupe Veljka Belivuka nema nikakve veze sa nezakotim prisluškivanjem njega (predsednika).

"Ima veze sa najtežim krivičnim delima, ubistivima, otmicama, iznudama i stavljanem u promet opojnih droga. Obaveštavali su me o tome i ministar Aleksandar Vulin i direktor BIA i premijerka Ana Brnabić, jer ovo jeste pitanje od velikog značaja za nacionalnu bezbednost”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija nakon sednice Vlade.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/DRAGAN RISTIC/ bs

Upitan da li je ova akcija mogla da se izvede ranije i da li za to ima odgovornosti bivšeg ministra policije, sada odbrane, Nebojše Stefanovića, Vučić je odgovorio da ne može da se bira trenutak za delovanje i da se veoma dugo radi na “svemu ovome”.

"Niko od nas nije idealan. Mnogo sam grešniji od svih. Znam dobre stvari koje je uradi Nebojša Stefanović i neke loše, a znam i mnogo lošeg šta sam ja uradio”, rekao je predsednik.

Povezane vesti - Ko to tamo sluša

Poručio je da će bobra protiv organizovanog kriminala biti nastavljena i da to čeka “i Niš i Vranje i Valjevo, Suboticu”.

"Namerno sam ovo pomenuo samo da bi znali da ne postoji način da se sakriju i pobegnu. Lepo je da mislite kako možete sve, ali je država pokazala da to tako ne može", naveo je predsednik.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC /bs

Ukazao je da se istražni organi susreću sa problemom nedostatka dokaza za sud iako znaju šta se dešava.

Komentarišuću ubistvo Vlastimira Miloševića u centru Beograda, za koje je Belivuk bio optužen za pomaganje, pa pravosnažno oslobođen, Vucicć je istakao da ga je brinulo što se govorilo da je neko menjao DNK, napominjući da za to nije bilo dokaza.

"Mi nemamo dokaze za to, ali da li svi sumnjamo, pretpostavljamo...", naveo je predsednik, poručujući da je država sada pobedila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve