Vesti
16.07.2019. 14:18
R. E.

Haradinaj: Berlin i Pariz žele da disciplinuju Kosovo, zahtevaju ukidanje taksi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da iz Berlina i Pariza i dalje stižu zahtevi da Priština ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i ocenio da je cilj toga disciplinovanje Kosova, kako bi prihvatilo rešenje sa nizom kompromisa u konačnom sporazumu sa Beogradom, piše Koha Ditore.

"Takse nisu samo takse i ne radi se isključivo o trgovini. To je i pitanje koje određuje da li smo država ili ne. Ako se odreknemo taksi pre nego što nas Srbija prizna, biće nam teže da postignemo sporazum u ravnopravnoj poziciji", izjavio je Haradinaj.

Povezane vesti - Najvažnije poruke Vučića i Makrona

On je pritom i komentarisao posetu Emanuela Makrona Srbiji, kao i poruku francuskog predsednika da će se angažovati na nastavljanju pregovora između Beograda i Prištine, uz ocenu da takse treba ukinuti.

"Cenim podršku Francuske, osim toga uloga Francuske i Macrona mogla bi da vrati Srbiju za pregovarački sto bez ukidanja taksi na robu iz Srbije. Zahvaljujem se Makronu što je izrazio iskrenost kada je rekao da Kosovo i Srbija imaju evropsku podršku", poručio je Haradinaj a prenosi Koha ditore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve