Haradinaj: Berlin i Pariz žele da disciplinuju Kosovo, zahtevaju ukidanje taksi

Haradinaj: Berlin i Pariz žele da disciplinuju Kosovo, zahtevaju ukidanje taksi


Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da iz Berlina i Pariza i dalje stižu zahtevi da Priština ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i ocenio da je cilj toga disciplinovanje Kosova, kako bi prihvatilo rešenje sa nizom kompromisa u konačnom sporazumu sa Beogradom, piše Koha Ditore.

“Takse nisu samo takse i ne radi se isključivo o trgovini. To je i pitanje koje određuje da li smo država ili ne. Ako se odreknemo taksi pre nego što nas Srbija prizna, biće nam teže da postignemo sporazum u ravnopravnoj poziciji”, izjavio je Haradinaj.

Povezane vesti – Najvažnije poruke Vučića i Makrona

On je pritom i komentarisao posetu Emanuela Makrona Srbiji, kao i poruku francuskog predsednika da će se angažovati na nastavljanju pregovora između Beograda i Prištine, uz ocenu da takse treba ukinuti.

“Cenim podršku Francuske, osim toga uloga Francuske i Macrona mogla bi da vrati Srbiju za pregovarački sto bez ukidanja taksi na robu iz Srbije. Zahvaljujem se Makronu što je izrazio iskrenost kada je rekao da Kosovo i Srbija imaju evropsku podršku”, poručio je Haradinaj a prenosi Koha ditore.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar