Haradinaj: Hvala vam što nisam sam, nećemo Dodikovu republiku na Kosovu

Haradinaj: Hvala vam što nisam sam, nećemo Dodikovu republiku na Kosovu


Još uvek aktuelni premijer Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio se svima koji su mu pružili podršku povodom poziva na saslušanje u Hag i podnošenja ostavke.

“Hvala svima. Uz mene ste ovih dana. Nijednog trenutka nisam osetio da sam sam! Tražimo priznanje Kosova, a ne podelu i stvaranje Dodikove republike na Kosovu!”, napisao je Haradinaj na svom fejsbuk profilu.

Pročitajte još: Haški tribunal vs Specijalni sud

On je takođe dodao da se baš slučajno potrefilo da je, sada već drugi put, poziv za Hag dobio uoči odluke i godišnjice ocene Međunarodnog suda da nezavisnost Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom…

“Jedan od najvažnijih datuma državljana Kosova je 22. jul 2010. godine, kada je Međunarodni sud pravde izjavio da je nezavisnost Kosova legitimna i pravedna i da nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom. Ova istorijska odluka za zemlju potvrdila je temelje naše nezavisnosti, suvereniteta države i teritorijalnog integriteta. Slučajno, samo dan pre godišnjice odluke suda, 21. jula, pozvan sam u Hag, u drugom sudskom procesu. Danas, kada sam ponovo pozvan u Hag, na ovu devetu godišnjicu, Kosovo je jače nego ikada, kao nezavisna, suverena, demokratska, jedinstvena, neodvojiva i posvećena država na evroatlantskom putu”, napisao je Haradinaj.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar