Vesti
28.02.2020. 13:15
R. E.

HARADINAJ NE MOŽE DA PREŽALI: Kurti prevarant se predao Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da je odluka premijera Kosova Aljbina Kurtija da od 15. marta počne sa ukidanjem takse od sto odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine u suštini predaja Kurtija Srbiji.

"Večeras se Aljbin prevarant predao Srbiji. To je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo. Aljbine prevarantu, od danas si odgovoran za ponovno osvajanje Kosova od Srbije, Bog blagoslovio Kosovo i njen narod", napisao je Haradinaj na svom nalogu na Facebook-u.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Haradinaj je bio na čelu vlade Kosova kada je 2018. doneta odluka o uvođenju takse od 10o odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i sada je najveći protivnik njenog ukidanja.

Najavio je da će njegova stranka tražiti vanrednu sednicu Skupštine Kosova na kojoj će predložiti rezoluciju protiv ukidanja takse od sto odsto.

Pročitajte još: Tači - Donositi odluke u prilog partnerstvu sa SAD

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je sinoć da će od 15. marta početi postepeno ukidanje takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Prvo, kao znak dobre volje i spremnosti za rešavanje ekonomskog spora sa Srbijom, 15. marta ćemo doneti odluku da se ukinu takse na sirovine uvezene iz Srbije i Bosne i Hercegovine", rekao je Kurti na vanrednoj konferenciji za medije.

Istovremeno, Srbija treba da se obaveže da će zaustaviti kampanju protiv priznavanja nezavisnosti Kosova i takođe da počne uklanjanje trgovinskih barijera.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve