HARADINAJ NE MOŽE DA PREŽALI: Kurti prevarant se predao Srbiji

HARADINAJ NE MOŽE DA PREŽALI: Kurti prevarant se predao Srbiji

EPA/VALDRIN XHEMAJ


Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da je odluka premijera Kosova Aljbina Kurtija da od 15. marta počne sa ukidanjem takse od sto odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine u suštini predaja Kurtija Srbiji.

“Večeras se Aljbin prevarant predao Srbiji. To je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo. Aljbine prevarantu, od danas si odgovoran za ponovno osvajanje Kosova od Srbije, Bog blagoslovio Kosovo i njen narod”, napisao je Haradinaj na svom nalogu na Facebook-u.

  EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Haradinaj je bio na čelu vlade Kosova kada je 2018. doneta odluka o uvođenju takse od 10o odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i sada je najveći protivnik njenog ukidanja.

Najavio je da će njegova stranka tražiti vanrednu sednicu Skupštine Kosova na kojoj će predložiti rezoluciju protiv ukidanja takse od sto odsto.

Pročitajte još: Tači – Donositi odluke u prilog partnerstvu sa SAD

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je sinoć da će od 15. marta početi postepeno ukidanje takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Prvo, kao znak dobre volje i spremnosti za rešavanje ekonomskog spora sa Srbijom, 15. marta ćemo doneti odluku da se ukinu takse na sirovine uvezene iz Srbije i Bosne i Hercegovine”, rekao je Kurti na vanrednoj konferenciji za medije.

Istovremeno, Srbija treba da se obaveže da će zaustaviti kampanju protiv priznavanja nezavisnosti Kosova i takođe da počne uklanjanje trgovinskih barijera.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar