Vesti
22.05.2023. 17:35
Beta

Zbog primedbi roditelja

Vanredna inspekcija Klinike za psihijatriju

bolnica
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja je povodom primedbi roditelja devojčice nastradale u tragediji 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na rad Ranke Radulović iz Кlinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije tokom pružanja psihološke podrške učenicima, naložilo vanredni inspekcijski nadzor te ustanove.

U saopštenju ministarstva zdravlja se navodi da će "klinika sprovesti unutrašnji nadzor, čime će biti utvrđene sve činjenice vezane za konkretan događaj 5. maja na koji se primedbe odnose".

"Podsećamo javnost da je ministarstvo zdravlja već  4. maja, neposredno nakon tragedije u školi 'Vladislav Ribnikar', u cilju psihološke podrške učenicima, nastavnicima i roditeljima, oformilo stručni tim", navodi se u saopštenju.

Otac jedne od ubijenih devojčica izjavio je u nedelju medijima da je doktorka Radulović neposredno nakon masovnog ubistva u toj školi, u kome je stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjena nastavnica i petoro dece, uvela učenike u kabinet gde im je puštala narodnu muziku i sugerisala im da se povežu sa dušama poginulih prijatelja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Roditelji đaka iz "Ribnikara" traže da se odmah završi školska godina
1

Više od njih 150

21.05.2023. 12:41

Roditelji đaka iz "Ribnikara" traže da se odmah završi školska godina

Grupa roditelja beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" podržala je inicijativu o obustavi nastave u toj školi i zahtev da školska godina bude okončana zaključno sa 3. majem, kada se dogodilo masovno ubistvo u toj ustanovi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve