Vesti
21.05.2023. 12:41
Beta

Više od njih 150

Roditelji đaka iz "Ribnikara" traže da se odmah završi školska godina

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Grupa roditelja beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" podržala je inicijativu o obustavi nastave u toj školi i zahtev da školska godina bude okončana zaključno sa 3. majem, kada se dogodilo masovno ubistvo u toj ustanovi.

Više od 150 roditelja učenika te škole smatra da je normalno školovanje nasilnim putem prekinuto tim tragičnim događajem, navodi se u njihovom saopštenju.

"Sve ono što se u školi dešavalo nakon 3. maja predstavlja samo pokušaj da se nasilno uspostavi 'normalno' stanje u školi. Krizni plan koji uprava škole pokušava da sprovede po svaku cenu, ima jedino za cilj da prikrije posledice tragičnog događaja", dodaje se u saopštenju.

Ocenili su da je plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan po razvoj velikog broja učenika i da je jedino rešenje momentalni prekid nastave i okončanje radne školske godine, kao i da za takav stav imaju podršku eminentnih stručnjaka iz oblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.

"Školska godina se na tragičan način završila 3. maja. Svaki dan posle toga nije nastavak školske godine nego veštačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Deca su nam ubijena u školi", naveli su roditelji.

Učenik OŠ "Vladislav Ribnikar", 13-godišnji K.K, ubio je 3. maja osam učenika i radnika obezbeđenja i ranio nastavnicu i još šetoro đaka od kojih je jedna devojčica kasnije preminula.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve