Vesti
09.01.2023. 15:05
Beta

Vremenska prognoza

Hladno i kišovito vreme... Konačno

kišobran
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u utorak biti oblačno i hladnije sa kišom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 11 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne i uveče usled pada temperature, kiša će preći u sneg prvo na planinama, a uveče i tokom noći i u nižim krajevima centralne, jugozapadne i južne Srbije uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Uveče u Vojvodini prestanak padavina, a tokom noći i delimično razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini, na planinama i na istoku jak, severozapadni, a samo još ujutru u Banatu umeren i jak jugoistočni.

Jutarnja temperatura kretaće se od dva do osam, a najviša dnevna od šest do 11 stepeni.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije povremeno sa kišom.

Temperatura bez većeg kolebanja u intervalu od šest do osam stepeni, posle podne i uveče u padu. U toku noći usled pada temperature na širem podučju grada moguća je i pojava kratkotrajne susnežice ili snega.

U sredu će biti umereno do potpuno oblačno i hladno, na severu i zapadu suvo, a u ostalom delu mestimično sa kišom i snegom, na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Tokom dana postepeni prestanak padavina i slabljenje severnog i severozapadnog vetra. Zatim se očekuje umereno do potuno oblačno i malo toplije vreme, u četvrtak i petak na severu, a od subote i u ostalim krajevima ponegde sa slabom kišom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako da znate da li ste meteoropata i kako da se nosite sa tim
Vreme, meteoropatija

Saveti

30.03.2022. 13:12

Kako da znate da li ste meteoropata i kako da se nosite sa tim

Sigurno ste, kada se vreme menja, u vremenskoj prognozi pročitali rečenicu "oprez se savetuje hroničnim bolesnicima“. Međutim, čak i potpuno zdravi ljudi osećaju određene zdravstvene tegobe kada dođe do promena meteoroloških faktora.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve