Vesti
20.10.2020. 16:52
R. E. / Kosovo online

Premijer Avdulah Hoti

HOTI PORUČIO LAJČAKU: Nema razmena teritorije i diranja u unitarni karakter Kosova

w_56332164.jpg

Premijer Avdulah Hoti poručio je specijalnom izaslaniku Evropske Unije za dijalog Miroslavu Lajčaku, da je Kosovo uspostavilo principe u dijalogu,

Premijer Avdulah Hoti poručio je specijalnom izaslaniku Evropske Unije za dijalog Miroslavu Lajčaku, da je Kosovo uspostavilo principe u dijalogu, i da se neće dirati teritorijalni integritet i unitarni karakter Kosova, prenosi Ljajmi.

Premijer nije želeo da komentariše da li će doći do ustavnih izmena ili ne, kao što je tražio Lajčak, već da sporazum treba da bude sveobuhvatan i obavezujući i da se bavi svim pitanjima između Kosova i Srbije, u prvoj tački o recipročnom priznanju, piše Kosovo online.

Povezane vesti - Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

[caption id="attachment_293477" align="alignnone" width="626"]EPA-EFE/MALTON DIBRA EPA-EFE/MALTON DIBRA[/caption]

"Upoznati ste sa principima koje smo postavili za proces dijaloga u kojem se neće razgovarati o pitanju teritorijalne razmene i to je sklonjeno sa pregovaračkog stola. Drugi princip je da se neće dirati unitarni karakter Kosova i da sporazum treba da bude sveobuhvatan i obavezujuć i da se bavi pitanjima između dve zemlje, a na prvom mestu recipročnim priznanjem. Mi smo u procesu dijaloga i zadovoljan sam sa dosadašnjim napretkom, držimo se principa i njih poštuju i naši međunarodni partneri i posrednik u dijalogu", rekao je Hoti.

Povezane vesti - Miroslav Lajčak evropski čovek za sve

Govoreći o tački iz vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na Gazivode, rekao je da u Prištini boravi grupa stručnjaka iz Amerike.

"Grupa stručnjaka iz Amerike nalazi se na Kosovu.  Oni istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti", rekao je Hoti nakon posete opštini Klina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve