Vesti
02.09.2020. 13:04
Tanjug

HOTI: Susret sa delegacijom Beograda samo zbog uzajamnog priznanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da se prištinska delegacija sa predstavncima Beograda u Vašingtonu sastaje "samo zbog uzajamnog priznavanja".

Hoti je za televiziju "Kljan Kosova" iz Vašingtona ponovio da je uzajamno priznavanje jedina formula za normalizaciju odnosa, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vucić upozorio da se, ukoliko se pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova stavi na sto na preliminarnom bilateralnom sastanku, sastanak 4. septembra uopšte neće dogoditi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Sa Srbijom se sastajemo samo zbog uzajamnog priznavanja, ne sastajemo se zbog drugih stvari. Po savetu naših međunarodnih prijatelja, u ovom slučaju SAD, zasedamo da se dogovorimo o agendi ekonomske saradnje, ali sve je u funkciji normalizacije odnosa, što znači uzajamno priznavanje", istakao je Hoti.

Povezane vesti - Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

On je istakao i da ne postoji druga formula, što je, kako je dodao, jasno stavljeno na znanje od prvog dana rada vlade privremenih prištinskih institucija, prenelo je Kosovo onlajn.

"Na samitu u Parizu, kao i u komunikaciji koju smo imali sa glavnim centrima u EU, ali i u SAD, rekli smo da je uzajamno priznavanje jedino rešenje za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije. Verujem da je takav pristup sada potpuno jasan našim međunarodnim prijateljima", rekao je Hoti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve