Vesti
04.09.2020. 19:41
Tanjug

Hotiju iz Prištine prete rušenjem vlade zbog sporazuma

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Spremnost premijera tzv. Kosova Avdulaha Hotija da u Vašingtonu potpiše sporazum o unapređenju ekonomskih odnosa sa Beogradom moglo bi da ga košta te fotelje, sudeći prema najavama prištinskih medija.

Prištinska Bota sot piše da se očekuje da će ministri iz Haradinajeve stranke podneti ostavku nakon potpisivanja sporazuma, što će praktično značiti pad Hotijeve vlade.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Potpisivanju sporazuma u Vašingtonu, prvog pod pokroviteljstvom SAD i u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa, usprotivio se danas popodne lider Alijanse za budućnost Kosova i nekada premijer Ramuš Haradinaj.

On je zapretio Hotiju da će njegova stranka napustiti ionako krhku vladajuću koaliciju u Prištini.

Haradinaj se protivi potpisivanju sporazuma u kojem mu je sporno više tačaka, ali pre svega ona koja se tiče upravljanja akumulacijom Gazivode.

POvezane vesti - Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

Prištinska GazetaExpres piše da je Haradinaj već obavestio Demokratski savez Kosova, okosnicu vladajuće koalicije, da će ABK napustiti vladu.

Do ovog sukoba unutar vladajuće koalicije u Prištini došlo je samo nekoliko sati uoči potpisivanja sporazuma Beograda I Prištine u Vašingtonu.

Zeri je preneo da su SAD zapretile sankcijama Prištini, ako ne potpiše sporazum.

Haradinaj je ranije danas rekao da ne prihvata sporazum za koji se očekuje da će danas biti potpisan u Vašingtonu, jer se, prema njegovim rečima, radi i o jezeru Gazivode, a on ne želi da Srbija ima bilo kakvog udela u, kako kaže, kosovskim resursima i na kosovskoj teritoriji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve