HRVATSKI ZVANIČNIK: Srbija nikada nije imala antifašistički pokret!

HRVATSKI ZVANIČNIK: Srbija nikada nije imala antifašistički pokret!

foto: Shuttestock


Kako mogu Srbi da budu antifašisti, kad uopšte nisu imali antifašistički pokret, pita se Darinko Kosor, predsednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i poslanik u hrvatskom Saboru. On je na taj način prokomentarisao izjavu srpske premijerke Ane Brnabić da polemiku, izazvanu uskraćivanjem dozvole ulaska srpskoj vojnoj delegaciji u Hrvatsku, ne vidi kao sukob Srbije i Hrvatske, već antifašista i fašista.

“Pa ispada da smo mi fašisti, a ja se ne sećam antifašističkog pokreta u Srbiji. Znači, nova istorija, sada smo mi fašisti, a oni koji taj pokret uopšte nisu imali su antifašisti. Takvu priču, što se nas tiče kao demokratske stranke, mi više nećemo tolerisati, a hoće li HDZ to da trpi, to je njihova stvar”, kaže Kosor.

MILORAD PUPOVAC

Kosor je, takođe, ponovo zapretio napuštanjem vladajuće koalicije zbog SDSS i njenog lidera Milorada Pupovca, posle njegove današnje izjave da se neće izvinjavati zbog izjave koja je uznemirila hrvatsku političku i širu javnost o rastućoj mržnji prema Sbima koja može dostići razmere mržnje u nekadašnjoj NDH.

Kosor je rekao da je razočaran Pupovčevim obraćanjem, te da lider SDS S “svojom politikom i komentarima hrani desničare i sve koji izazivaju etnički motivisane incidente te da Pupovac nije porekao ni jedan svoj raniji stav”.

“To ćutanje Pupovca je veliko razočaranje, a poražavajuće je i da Pupovac praktično ”hrani” one o kojima govori”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar