Popović o opozicionaru u Rektoratu: Unošenje hrane je narušavanje autonomije

Popović o opozicionaru u Rektoratu: Unošenje hrane je narušavanje autonomije

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk


Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ocenila je, povodom snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opoziocionog aktiviste u Rektorat tokom blokade, da je ugrožavanje autonomije univerziteta i unošenje hrane za studente koji su blokirali Rektorat.

“Ponavljamo da je stav UB da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije Univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista”, kazala je Popović.

Govoreći o navodima da su tokom blokade rada Rektorata koje su organizovali studenti aktivisti Udruženja “Jedan od pet miliona”, u tu zgradu ulazili neki predstavnici opozicije čime je ugrožena autonomija Univerziteta, Popović je u nedelju kazala da su opozionari viđeni ispred zgrade ali ne i u njoj.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Povezane vesti – “Ni rektorka nije sveta krava” Poslanici o rektorki BU

“Apsolutno bih osudila i njihov ulazak. Niko nema pravo da ugrozi autonomiju univerziteta. Univerzitet je javno dobro koje radi za interese svih. Nema potreba da se politizuje rad univerziteta”, kazala je ona.

Rektorka BU osudila je 22. septembra upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata do kojeg je došlo 13. septembra, navodeći da je time narušena autonomija univerziteta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar