Index: Policija uhapsila dvojicu napadača na Srbe u Kninu

Index: Policija uhapsila dvojicu napadača na Srbe u Kninu

Shutterstock


Hrvatska policija uhapsila je dvojicu napadača na Srbe, koji su u sredu učestvovali u jednom od dva odvojena napada na kafiće na području Knina, piše zagrebački portal Index.

U jednom od napada, u mestu Ðevrske, za razliku od onog prvog u opštini Biskupija, nije bilo povređenih, a prema rečima svedoka, Srbe su na nacionalnoj osnovi vređali i po kafiću razbijali inventar tri osobe.

Policija je uhapsila dve muške osobe starosti 25 i 28 godina, a kako je saopšteno, pronađeni su u noći nakon incidenta.

Povezane vesti – Plenković o napadu u Kninu

Starijeg muškaraca su pronašli za volanom “Golfa” kojim su se napadači dovezli pred kafić u Đevrskama i pritom je, kako se navodi, bio u vidno alkoholisanom stanju I odbio je alkotest.

U policijskom saopštenju stoji da je “Golf”, šibenskih registracijskih oznaka.

Podseća se da je osumnjičeni 25-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi vređao 62-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta i pri tom narušavajući javni red i mir, dok je 28-godišnjak verbalno napao vlasnika nakon što ih je on upozorio da ne ostećuju invetar I da će pozvati policiju.

Povezane vesti – Vlasnik kafića kod Knina: Napali su me zato što sam Srbin

Uhapšeni su privedeni Opštinskom sudu u Šibeniku, stalna služba Knin.

Stariji je priveden zbog, kako se navodi, kršenja javnog reda i mira, a mlađi učesnik zbog saobraćajnog prekršaja, odnosno vožnje u alkoholisanom stanju.

Navodi se da policija tek treba da utvrdi da li su oni učestvovali i u brutalnom napadu iste noći u kaficu “Petko” u opštini Biskupija, kada je petoro njih završilo u bolici.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar