Vesti
19.06.2022. 11:26
R.E.

Objektiv

Intervju Dijane Hrkalović o Stefanoviću, Jovanjici, Belivuku...

Dijana Hrkalović
Izvor: Marko Stevanović

U ekskluzivnom intervjuu za "Objektiv" bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović tvrdi da je sve radila po nalogu Stefanovića i da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika.

Takođe, ona je za "Objektiv" govorila i o drugim temama: 

O prisluškivanju Vučića 

"Nebojša Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega.

Ja ne znam kako tog čoveka nije sramota. Ima li on obraz, čast? Predsednik je njega napravio, izmislio ga je. Stefanović nije postojao na političkoj mapi."

O sopstvenoj krivici

"Postoji i moja odgovornost. Ja ću sama da kažem, nisam ja Stefanović. Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsednika da ga pitam “da li vas je ovaj obavestio o tome i tome”. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu."

O Jovanjici

"Tu aferu su montirali 'montažeri' Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, mali Senta. Ja mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu?"

O Belivukovom klanu

"Belivukov klan je štitio niko drugi do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve “pomnožio sa nulom”. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stefanović: Nikad nisam koristio Skaj telefon i aplikaciju
Telefon, haker

"Prljava kampanja"

18.06.2022. 12:00

Stefanović: Nikad nisam koristio Skaj telefon i aplikaciju

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ponovo je odbacio medijske navode o vezama sa osobama iz kriminogene sredine i još jednom apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnu agenciju da objave ko je koristio Skaj aplikaciju za komunikaciju sa kriminalcima i sadržaj tih razgovora.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve